Türk Üniversitelerinin Patent Başvuruları Rekor Kırdı

Türk Üniversitelerinin Patent ve Faydalı Model Başvuruları Rekor Kırdı

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), 2010-2024 yıllarını kapsayan 15 yıllık süreçte üniversitelerin yaptığı patent ve faydalı model başvurularında önemli bir artış kaydedildi. AA muhabirinin derlemesine göre, üniversitelerin TÜRKPATENT’e yaptığı başvuru sayısı yüzde 16 bin 300 artarak 10’dan 1640’a ulaştı.

Bu artış, Türk üniversitelerinin bilimsel çalışmalarının ve yenilikçi projelerinin, özellikle patent ve faydalı model alanlarında daha fazla önem kazandığını gösterdi.

İstanbul, Üniversitelerin Patent ve Faydalı Model Başvurularında Lider Konumunda

Üniversitelerin patent ve faydalı model başvuruları incelendiğinde, İstanbul’un bu alanda lider konumda bulunduğu görüldü. İstanbul’dan yapılan 4 bin 782 başvurunun yanı sıra Ankara, İzmir, Erzurum ve Kayseri de önemli başvurularla dikkat çekti.

Kadın Buluşçu Sayısında Artış

Kadın buluşçu sayısındaki artış da dikkat çekiciydi. Üniversitelerde yer alan kadın buluşçu sayısı, 2022’de 864 iken, 2024’te 1063’e yükselerek yüzde 23’lük bir artış gösterdi. Bu durum, Türkiye’nin AR-GE ekosisteminde kadınların rolünün giderek güçlendiğini ve cinsiyet eşitsizliklerinin azalmaya başladığını gösterdi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, En Fazla Tescil Belgesine Sahip Üniversite

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, en fazla tescil belgesine sahip üniversite olarak öne çıktı. 2010-2024 yıllarında 932 patent ve faydalı model başvurusuyla İstanbul Gelişim Üniversitesi lider konumda bulunurken, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, 644 başvuruyla ikinci sırada yer aldı.

Üniversitelerin patent ve faydalı model başvurularındaki artış, Türkiye’nin yenilikçi ve araştırmacı potansiyelinin her geçen gün daha da güçlendiğini gösteriyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Ayşe Böcüoğlu Bodur – Ekonomi

Related Posts

İstanbul’daki okullarda yarın ilk ders: Afet eğitimi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin “Afet Farkındalık Eğitimi” olarak işlenmesine karar verdi.

‘KKTC üniversiteleri uluslararası görünürlüğü hedeflemeli’

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ‘Genişletilmiş Üniversiteler Toplantısı’na katıldı. Özvar, “Uluslararası görünürlük Türkiye Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren 208 üniversitenin önceliği ve KKTC üniversitelerinin de temel misyonu ile hedefi bu olmalı” dedi.

Miniklere Trafik Eğitimi ve Polislik Tanıtımı

Ordu’da anasınıfı öğrencilerine trafik eğitimi verilerek polislik mesleği tanıtıldı ORDU – Ordu’nun İkizce İlçe Emniyet Amirliği Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri, geleceğin bilinçli sürücüleri ve vatandaşları olma yolunda minik …

Sincan’da Özel Çocuk İçin Duygu Dolu Doğum Günü Kutlaması

Ankara’nın Sincan ilçesi Yenikent bölgesinde emniyet ve muhtarlık, özel ihtiyaçlı çocuğa doğum günü sürprizi yaptı. Ankara Sincan’ın Yenikent bölgesinde yürekleri ısıtan bir doğum günü kutlaması gerçekleşti. Sincan ve Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü …

Boyabat’ta 23 Nisan Coşkusu: Başkan Koltuğunu Öğrenciye Devretti

Sinop’un Boyabat ilçesinde Belediye Başkanı Hasan Kara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu öğrenciye devretti. Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Dumlupınar İlkokulu Müdürü Ufuk Gökçe ve ilkokul 3. sınıf …

Edirne’de 9 Bin 400 Öğrencinin Sporla Buluşması

(EDİRNE) – Edirne Valisi Yunus Sezer, 9 bin 400 öğrencinin “Okuldan Spor’a” ve “Mahalle Ligi” projeleri kapsamında spor yaptığını söyledi. Sezer, “Sporlarını 9 branşta yapıyorlar, tekrar eve bırakıyoruz. Amacımız çocuklarımızın boş vakitlerini en …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir