Telefonun ömrünü 10 yıla çıkarıyor: Tek bir özelliği kapatmak yeterli

Telefonunuzun Bataryasını Uzun Süre Kullanmanın Yolları

Akıllı telefonlar, arka planda sürekli çalışan uygulamalar ve yazılımlar ile bataryayı zorlar. Bu durum özellikle telefonların otomatik yazılım güncellemelerini sürekli olarak indirmesinden kaynaklanıyor. Her yeni güncelleme, cihazın belleğini kullanarak işlemciyi zorlar ve bataryanın ömrünü kısaltır.

Telefonunuzun bataryasını uzun süre kullanmak için yapmanız gereken aslında çok basit: arka planda çalışan uygulamaları sürekli güncel tutmak yerine belirli özellikleri kapatmak. Bu küçük değişiklik bataryanın ömrünü uzatmanın anahtarı olabilir.

Ayrıca, sürekli olarak açık kalan uygulamalar cihazın işlem gücünü arttırarak telefonun ısınmasına ve bataryanın daha hızlı tükenmesine neden olabilir.

Telefonunuzdaki Hangi Özellikleri Kapatmalısınız?

Telefonunuzdaki otomatik yazılım güncellemelerini ve arka planda çalışan uygulamaları kapatmak bataryayı büyük ölçüde koruyabilir. Bunun yanı sıra, bazı uygulamaların konumunuzu sürekli takip etmesi veya arka planda mobil veri kullanması da bataryayı hızla tüketebilir.

Otomatik Yazılım Güncellemelerini Kapatın:

Telefonunuzun ayarlarından, yazılım güncellemelerinin otomatik olarak indirilmesini engelleyerek sadece gerektiğinde manuel olarak güncellemeleri yapabilirsiniz. Bu sayede bataryayı koruyabilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın:

Uygulama ayarlarından arka planda çalışan uygulamaları kontrol ederek işlemciyi meşgul etmelerini engelleyebilir ve bataryayı koruyabilirsiniz.

Konum Takibini ve Veri Kullanımını Kısıtlayın:

Özellikle konum servislerini sadece ihtiyaç duyduğunuzda kullanın ve sürekli internet bağlantısı gerektiren uygulamalarda mobil veri kullanımını sınırlayarak batarya tasarrufu sağlayın.

Bu basit adımları takip ederek telefonunuzun ömrünü uzatın ve cihazınızın performansını arttırın. Yavaşlayan, ısınan ve hızla tükenen batarya sorunlarından kurtulmak için yapmanız gereken birkaç küçük değişiklikle mümkün olabilir.

Related Posts

Tam 162 tanesi Dünya’ya teğet geçti: Bir gün çarpabilir mi?

NASA ve ESA’nın verilerine göre, son 1 yılda tam 162 asteroit Dünya’ya Ay’dan daha yakın mesafeden geçti. Uzaydan gelen bu yakın geçişler bilim insanlarını alarma geçirdi.

Kredi kartı kullanan herkes bu tuzağa düşebilir: Bir tıklamaya suç zincirine dahil olabilirsiniz

Kredi kartının yaygın biçimde kullanıldığı bu dönemde, dolandırıcılar radarına borçlu vatandaşları aldı. Nakit kullanımının azaldığı, alım gücünün düştüğü günümüzde insanlar geçimlerini kredi kartıyla sağlamaya çalışırken, dolandırıcılar bu durumu fırsata çevirdi.

Japon uzay aracı Ay’a neden çakıldı?

Japon uzay şirketi ispace, bu ay başında Ay’a iniş yapmaya çalışırken yüzeye çakılan Resilience adlı iniş aracının neden başarısız olduğunu açıkladı. Şirketin 24 Haziran’da yaptığı açıklamaya göre, aracın lazerli mesafe ölçüm sistemi (LRF) arızalandı. Bu da aracın doğru yükseklik verisi alamamasına ve frenleme sürecinin bozulmasına yol açtı.

Los Angeles olaylarında yağmalanan telefonlar güvenlik sistemine takıldı

Kaliforniya yönetimi sık sık yaşanan yağma suçlarına karşı cezaları ağırlaştırmak için harekete geçiyor.

Pebble ruhu geri geliyor: Eski modellere model dokunuşlar

Core Devices’in kurucusu Eric Migicovsky, geliştirdiği yeni mobil uygulamanın sadece Core 2 Duo için değil, eski Pebble saatler için de çalışacağını açıkladı. Bu gelişme, yıllar önce piyasadan çekilen Pebble Time ve Pebble 2 modellerini yeniden …

Geleceğin lojistiği! Kargolardan drone hamlesi

Türkiye’nin önde gelen kargo şirketlerinden bazıları, lojistik sektöründe devrim niteliğinde bir adım atarak otonom drone’larla teslimat hizmetine başladı. İlk olarak deneme uçuşlarını başarıyla tamamlayan şirket, artık belirli bölgelerde drone’larla …