Mühürsüz Et Tüketimi Halk Sağlığını Tehdit Ediyor

Mühürsüz Satılan ve Kesilen Etlere Dikkat: Sağlığınızı Tehdit Ediyor

Kebabın başkenti Adana‘da kebapçılardan halk sağlığı uyarısı geldi:

“Mühürsüz etin ne olduğu belli değil”

“Hiçbir imkansızlık, sağlıklık değildir”

ADANA – Adana’da bir kebap ustası, mühürsüz satılan ve tüketilen etlerin kaçak kesim olduğunu vurgulayarak, “Mühürsüz etin nerede kesildiği ve ne olduğu belli değil. Mühürsüz et tüketiminden kaçınmalısınız” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş yapan firmaları sürekli olarak duyurmaktadır. Adana’da ise birçok işletmede kebap harcında taşlık veya tek tırnaklı hayvan eti tespit edilirken, bu durum işini doğru yapan kebapçıları olumsuz etkilemektedir. Kent genelinde bazı kasap ve restoranların sattığı veya tükettiği mühürsüz etler halk sağlığını tehlikeye atıyor. Uzmanlar, mühürsüz satılan etin kaynağının belli olmaması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

“Sağlık Her Şeyden Önemli”

Adana’da bir kebap ustası olan Yaşar Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçek orijinal Adana Kebap erkek kuzu etiyle yapılır. Bizler hep erkek kuzu eti ve kaburgası kullanıyoruz. Ben her zaman mühürlü et kullanırım. Benim etlerim mezbahane de kesilir, kaçak kesim olmaz. Ben dana eti, dişi erkek veya kuyruk yağı kullanmam. Sağlık her şeyden önemlidir. Bir işi gönül rahatlığıyla yapmalısınız” şeklinde konuştu.

“Hiçbir İmkansızlık, Sağlıksızlık Değildir”

Mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğuna ve kaçak kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığına dikkat çeken Aydın, “Bir işi doğru yapmalısınız. Hiçbir imkansızlık, sağlıksızlık değildir. Tavuk kesilen yerle et kesilen yer ayrı olmalı, bıçaklar da ayrı olmalıdır. Çünkü bu ürünler çabucak bulaşabilir. Sebze yeri, et saklama yeri, tavuk saklama yeri ayrı olmalı. Mühürsüz etler kaçak kesimdir. O et dişi midir, başka bir et midir bilinmez. Vatandaşlar mühürsüz et tüketmemelidir” dedi.

“Hijyen ve Temizliğe Dikkat Ediyorum”

Antalya’dan kebap yemeye gelen Kamile Aslan, “İlk kez Adana Kebap yedim ve çok beğendim. Bir mekana gittiğimde önce hijyen ve temizliğe dikkat ediyorum. Hijyen ve temizlik benim için çok önemli” şeklinde konuştu. Müşterilerden Gökhan Aslan ise hijyen kurallarına dikkat edilmesinin halk sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı.

  1. Kaynak: İhlas Haber Ajansı / UMUTCAN İŞLEDİCİ – Sağlık

Related Posts

Son dönemin tartışma konusu olan ‘Normal Doğum Eylem Planı’’nda neler var?

Futbolcuların taşıdığı pankart sonrası tekrar tartışma konusu olan Normal Doğum Eylem Planı’na göre sezaryen oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 5’e düşürülmesi hedefleniyor. Planda konunun tüm sağlık kongrelerinde gündeme getirileceği, sezaryen oranları yüksek bulunan hekimlere mektup gönderileceği, bu hekimlerle yüz yüze görüşmeler yapılmasının sağlanacağı ve her hafta en az bir gün gebe ile gebe yakınlarına “doğal olan normal doğum” bilgilendirmesi yapılacağı belirtiliyor.

Süs Havuzu Faciasında 4 Kişi Tutuklandı

Süs havuzu faciasında 4 tutuklama KIRKLARELİ – Kırklareli’nde bir çay bahçesinde süs havuzunda elektrik akımına kapılan 1’i çocuk 4 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Yayla Mahallesinde bulunan Mehmet …

Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir”

Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir” ELAZIĞ – Fırat Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Özcan, kronik ağrılar hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Sibel …

İstanbul’da Polis Memuru İntihar Girişiminde Bulundu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru U.M.N., beylik tabancası ile intihar girişiminde bulundu. Hastanede tedavisi devam eden polis memurunun bahis borcu yüzünden bunalıma girip intihara teşebbüs …

Garanti BBVA, İş Sağlığı ve Güvenliği Ödülünü 6. Kez Kazandı

Garanti BBVA, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü 2025 (International Safety Awards) kapsamında “İş Sağlığı ve Güvenliği” ödülüne layık görüldü. Bankadan yapılan açıklamaya göre, Garanti BBVA, İngiltere merkezli kar amacı gütmeyen kuruluş British Safety …

Öğrencilere Gıda Güvenliği Eğitimi Verildi

İZMİR Tarım ve Orman Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ortaokul öğrencilerine ‘Gıda Güvenliği Farkındalık Eğitimi’ verdi. Eğitimlerini tamamlayan minik denetmenler, Bayraklı ilçesinde, perakende bir markette denetim …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir