Meclis 22 Temmuz’da çalışma kararı aldı

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin görüşmelerini haftaya erteleyen Meclis Genel Kurulu 22 Temmuz Pazartesi günü çalışma kararı aldı.

AKP’nin Meclis’in çalışma takvimine ilişkin grup önerisine göre, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” gündemin ikinci sırasına, 9. Yargı Paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ise gündemin üçüncü sırasına alındı.

22 TEMMUZ’DA ÇALIŞMA KARARI ALINDI

Genel Kurul, haftalık çalışma günlerinin dışında 22 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’te toplanarak, kanun teklifleri ve Türkiye ile Ukrayna Arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna ve Anlaşmanın Eklerine İlişkin Değişikliklerin Cumhurbaşkanınca Doğrudan Onaylanmasına Dair Yetki Verilmesine İlişkin Kanun Teklifi’nin görüşmelerini gerçekleştirecek.

AKP’nin önerisinin kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, birleşime ara verdi.

Aranın ardından komisyonun yerini almaması üzerine Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifinin görüşmeleri ertelendi. Genel Kurul’da daha sonra gündemin ikinci sırasında yer alan, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine geçildi.

GENEL KURUL ERTELENDİ

Öte yandan TBMM Genel Kurulu, gündemde tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren torba kanun teklifi görüşüldüğü sırada Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca ara verdi. Ara sırasında Karaca’nın rahatsızlanması sonucu Genel Kurul yarına ertelendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir