Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar, sivil havacılığı olumsuz etkiledi




Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan çatışması, 22 Nisan’da Cammu Keşmir’deki saldırıyla başladı ve 6 Mayıs’ta Pakistan’ın çeşitli bölgelerine füze fırlatmasıyla tırmandı. Bu çatışma, bölgeye yapılan uçuşları aksatarak ve güzergahı kullananların uçuş sürelerini uzatarak sivil havacılığı olumsuz etkiliyor.

22 Nisan’da Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde gerçekleşen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıdan Pakistan hükümetini sorumlu tutan Hindistan, gerilimi tırmandırdı.

Pakistan’ın 24 Nisan’da Hindistan uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından Hindistan da kendi hava sahasında Pakistan’a ait uçuşları yasakladı.

Diğer taraftan, “Flight Radar 24” internet sitesinin verilerine göre, Hindistan’ın Pakistan’daki bazı bölgelere düzenlediği füze saldırısından sonra birçok uçuş iptal edildi. Örneğin, Hindistan’dan 7 Mayıs’ta havalanması planlanan 430 uçuş iptal edilirken, aynı gün Pakistan’dan kalkması beklenen uçuk seferlerinin de yüzde 17’si düzenlenmedi.

Hindistan merkezli Air India, mayıs sonuna kadar alınmış biletlerin parasını iade etme teklifi sunarken, SpiceJet Airlines şirketi de Cammu Keşmir bölgesindeki havalimanlarına uçuşların 10 Mayıs’a kadar askıya alındığını bildirdi.

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi ise üç havaalanındaki uçuş operasyonlarına ara verdiğini duyurdu.

Uzayan Uçuş Süreleri

“Flight Radar 24” sitesine göre, iptal edilen uçuşlar ve hava sahalarının kapanması, uluslararası seferlerde farklı rotalar kullanılmasına neden oldu ve uçuş sürelerini uzattı. Air India’nın Kuzey Amerika ve Orta Asya’ya uçuşları, Pakistan hava sahasını kullanamadığı için farklı rotalar izlemek zorunda kaldı ve uçuş süreleri uzadı.

Öte yandan, Hindistan çıkışlı olmayan bazı uçuşlar da Pakistan rotasını kullanmayı bıraktı. Örneğin, British Airways, Air France ve Swiss International Airlines gibi hava yolu firmaları, Pakistan hava sahasını artık kullanmıyor.

İptal edilen uçuşlar ve uzayan seferler, yakıt harcamalarını artırarak havayolu firmalarının maliyetlerini yükseltiyor ve milyonlarca dolar zarara neden olabileceği öngörülüyor.


Related Posts

Trablus’ta silahlar susmuyor: Bölünmüş ülkede milisler, sokaklarda çatışıyor

Trablus’ta milis lideri Abdulgani Kikli’nin öldürülmesiyle patlak veren çatışmalar, başkenti iki gecedir savaş alanına çevirdi. Dibeybe’ye bağlı birliklerin ilerleyişi dengeleri değiştirirken BM ateşkes çağrısı yaptı. Libya bir kez daha belirsizliğe sürükleniyor.

Fransa Başbakanı bugün çocuk istismarı davasında ifade verecek

Fransa Başbakanı Francois Bayrou bugün bir Katolik okulunda yaşanan çocuk istismarını soruşturan parlamento komitesinin sorularını yanıtlayacak. Bayrou, muhalefet tarafından 1990’larda, Eğitim Bakanı olduğu dönemde Fransa’da bulunan Notre-Dame de …

CHP’li vekil için karar verildi!

CHP Parti Meclisi tarafından kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, uyarı cezası alarak partide kaldı.

İran, 16 Mayıs’ta İstanbul’da İngiltere, Fransa ve Almanya ile nükleer konuda görüşme yapacak

Görüşmenin dışişleri bakan yardımcıları ve üst düzey diplomatlar tarafından yürütüleceği belirtildi

İsrail, Avrupa Hastanesi’ni vurdu! Çok sayıda kişi öldü

Yaralılar arasında durumu ağır olanların bulunduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada Gazze Avrupa Hastanesi ve çevresinin, İsrail uçakları tarafından düzenlenen bir dizi saldırıya maruz kaldığı, ateş çemberine alındığı ifade edildi …

O masada 12 şehidin eli kanlı katili vardı

12 kişinin katledilmesinden sorumlu olan terörist Ramazan Abi PKK’nın kendini fesh ettiği kongresinde elabaşı Karayılan’ın iki sağında oturuyor.